Food styling mesterfokon: textilek, anyagok, formák, kiegészítők

Bármennyi időt is töltünk a konyhában, fontos, hogy a hasunk mellett a szemünket is jól tudjuk lakatni. Triviális, de igaz: ha szépen tálalt étel vár minket az asztalon, jobban esik az étkezés is.miele-konyhakialitas-0038-220422.jpg

Múlt hétvégén (április 22-én) ellátogattunk a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításra, ahol a Miele Magyarország szervezésében részt vettünk a Food. Design. Brunch. eseményen. Iklódi Dóra food stylist ráérős reggeli fogásokat gondolt újra a színpadon egy tálalás design villámkurzus keretében, ahol elkalauzolt minket a tiszta formák és látványos tányérok világába és olyan extra tippeket is megosztott, amikkel mesterfokra emelhető az otthoni tálalás. Hétvégén ellátogattunk a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállításra, ahol a Miele Magyarország szervezésében részt vettünk a Food. Design. Brunch. eseményen. Iklódi Dóra food stylist ráérős reggeli fogásokat gondolt újra a színpadon egy tálalás design villámkurzus keretében, ahol elkalauzolt minket a tiszta formák és látványos tányérok világába és olyan extra tippeket is megosztott, amikkel mesterfokra emelhető az otthoni tálalás. 

Így nyűgözd le a vendégeidet

Iklódi Dóra food stylist tippjei:miele-konyhakialitas-0118-220422.jpg

  • Érdemes nyitott szemmel járni a piacokon, zsibvásárokon, hiszen ilyen helyeken lehet a legszebb kincsekre bukkanni.
  • Egy rusztikus fa deszkát használhatunk tálalásra, de akár fotóháttérnek is tökéletes.
  • Egy pasztell színű - drapp, halvány rózsaszín, halvány kék - lenvászon kendőt használhatunk textilszalvétaként vagy fotózáshoz dekornak is.
  • Barna sütőpapírt gyűrjünk össze, simítsuk ki kissé és már tálalhatunk is rá például szendvicset, pogácsát, péksüteményt.
  • Egy kis friss zöld feldobja az ételt, fotót, legyen az mikrozöld vagy csak pár szál friss virág dekornak.


A Miele Nagyszínpadán látott kedvenc receptünk a kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel volt, ami egy különleges étel, ugyanakkor a megfelelő konyhai berendezéseknek és néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető. 

Ráérős reggeli és vendégváró brunch recept a Miele ajánlásával

Kanapé szendvics füstölt lazaccal, kapros túrókrémmel, savanyított retekkel és mikrozölddel
miele-konyhakialitas-0106-220422.jpgHozzávalók 4 főre:

  • 1 db bagett
  • 1 kis csomó retek
  • mikrozöld
  • 100 g füstölt lazac
  • 200 g túró
  • 1 kis csokor friss kapor
  • mikrozöld
  • só, bors
  • 1,8 dl almaecet vagy fehérborecet
  • 3 ek méz 

A retket előző este megtisztítjuk és gyaluval vagy késsel vékony szeletekre vágjuk. Egy kis lábasban összemelegítjük a vizet, ecetet és mézet. A retket egy lezárható dobozba vagy befőttesüvegbe tesszük és ráöntjük az ecetes levet. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe egy éjszakára. A kaprot finomra vágjuk. A túrót egy villa vagy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk a sóval, borssal és a friss kaporral. A bagettet felszeleteljük, megkenjük a túrókrémmel, ráhelyezzük a lazacot, majd a savanyított retket.

Food design tipp: Add meg az otthon készült ételeknek a minőségükhöz méltó befejezést és a tálalás előtti utolsó simításokat: az elkészült ételhez érdemes mikrozöldeket adni, például borsó hajtással díszíteni a szendvicseket. Nagyon jól passzol az ízvilághoz és remekül is mutat majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.gastro.hu/api/trackback/id/tr117819779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása