Szakácskönyvek, amit vétek lenne kihagyni

szakacskonyvek.JPG

Ha valaki szeret sütni-főzni, akkor biztosan kíváncsian figyeli a könyvesboltok polcain az újonnan megjelenő szakácskönyveket, gasztromagazinokat. Igaz, hogy nyáron nem mindenki szeret a sütő vagy tűzhely mellett naphosszat állni, de egy szakácskönyv akár megfelelő ajándék lehet születésnapra, névnapra is. Így ebben a cikkben pár olyan szakácskönyv kap helyet, amik mostanában jelentek vagy fognak megjelenni. Ha pedig valamelyik megtetszett a Libri honlapján meg is lehet rendelni. 

Náray Tamás: Viva España! 

Kedvenc spanyol sütemény receptjeim 

Két fantasztikus dolog egy címben, spanyol sütemények. Kell ennél több indok, hogy a polcunkon tudhassuk ezt a könyvet? Ha ez nem lenne elég, akkor talán a színes illusztrációk még meggyőzőbbek lehetnek. Azonban a könyv különlegessége nem csak ebben rejlik, hanem az szerző Spanyolország tartományai alapján szedte nekünk csokorba az érdekesebbnél érdekesebb süteményeket. E mediterrán vidék híres a finomabbnál finomabb gyümölcseiről, így a citrombombától kezdve az őszibarackos pohárkrémen keresztül egészen a szőlős lepényig végig utazhatunk Spanyolországon. Legalábbis otthon a konyhánkban. 

https://www.libri.hu/konyv/naray_tamas.viva-espana--1.html

Kiadó: Boook 

Oldalszám: 189 o.

ISBN: 9786155417689 

Valesa Schell: A kenyérsütés iskolája  

Azzal senki sem vitatkozhat, hogy az első karantén időszak óta divat lett a kenyérsütés. Nemhiába lett szinte hiánycikk a pandémia idején az élesztő. Így talán az, aki eléggé belemélyedt a témába és kísérletezett is a kenyérsütéssel örömmel fogja kézbe venni ezt a könyvet. Ez a szakácskönyv az ékes bizonyíték arra, hogy a kenyérsütés fortélyait bárki elsajátíthatja, hiszen Valesa Schell korábban szociálpedagógusként dolgozott. Tehát ha valaki a hétvége folyamán elkerülné a pékségnél való sorban állást és inkább maga készítené el a család számára a bagettet, annak ez a könyv tökéletes útmutató lesz. 

https://www.libri.hu/konyv/valesa_schell.a-kenyersutes-iskolaja.html 

Kiadó: Alexandra 

Oldalszám: 192 o. 

ISBN: 9789635821136 

Giorgio Locatelli: Ízek Szicíliája  

Alighanem Szicíliáról mindenkinek elsőként a napsütötte tájakon elterülő citromfák, a kikötőkben ringatózó vitorláshajók jutnak eszébe. De ha nem csak gondolatainkban szeretnénk átélni a mediterrán életérzést, akkor annak ez a könyv nagyszerű kikapcsolódást nyújthat. Ugyanis nem csak az arab, spanyol és görög telepesek nyomát idéző gasztroválogatás kap helyet a lapokon, hanem történelmi érdekességek, anekdoták is. És mikor, ha nem nyáron a legjobb egy ilyen szakácskönyv fellapozása. 

https://www.libri.hu/konyv/valesa_schell.a-kenyersutes-iskolaja.html? 

Kiadó: Alexandra 

Oldalszám: 432 o. 

ISBN: 9789635820337 

Mimi Thorrison: Itália ízei 

Receptek, titkok és történetek 

Szerintem még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szerette volna az olasz konyhát. És nem is lehet hibáztatni érte. Mimi Thorrison könyve megfelelő választás azoknak, akik az igazi olasz fogásokat szeretnék maguk is elkészíteni. A szakácskönyv 100 olyan receptet mutat be, amit mi magunk is könnyedén tálalhatunk a család vagy barátaink számára. Az illusztrált képek mellett a szerző történetekkel színesítette a könyv oldalait. Szerintem nem is kell ennél többet mondanom, hogy miért is lehet ez nagyszerű választás. 

https://www.libri.hu/konyv/mimi_thorisson.italia-izei.html 

Kiadó: HVG 

Oldalszám: 304 o. 

ISBN: 9789635651283 

Candace Rose Rardon: Kávéivók zsebkönyve 

Kétféle ember létezik: aki el se tudja képzelni a napját kávé nélkül, és van, aki ki nem állhatja. Nos ez a könyv mindazoknak szól, akik az előbbi tábort erősítik. Candace Rose Rardon alaposan utána járt olyan dolgoknak, amit mindig is tudni szerettél volna a kávéról, mint például az elterjedésének a története, milyen maga a kávécseresznye szerkezete, ami a kávébabot rejti vagy például mi a különbség a pörkölési módszerek között, koffeintartalom és persze a legfontosabb, amire minden kávéfüggő keresi a választ: milyen a tökéletes kávé. Ez a gazdagon illusztrált zsebkönyv nagyszerű ajándék lehet születésnapra, névnapra, mert aki szereti a kávét az biztos fogja értékelni. 

Kiadó: Corvina 

Oldalszám: 144 o. 

ISBN: 9789631367560 

Várható megjelenés: 2021.07.24.

A bejegyzés trackback címe:

https://blog.gastro.hu/api/trackback/id/tr8817266298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása